ONTSPANNINGSMASSAGE PURMEREND

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is een massage waarbij lichaam en geest weer tot rust komen. Een regelmatige ontspanningsmassage kan een preventieve werking hebben op de algehele gezondheid, zowel lichamelijk als geestelijk.

Ontspanningsmassage Purmerend
Even heerlijk ontspannen en dat gewoon thuis in uw eigen omgeving

Het doel van ontspanningsmassage is om een volledige ontspanning te bewerkstelligen in het lichaam. De ontspanningsmassage geeft een gevoel van complete ontspanning. Opgebouwde spanningen vloeien weg waardoor u zich weer als herboren voelt. Hierdoor zullen diverse lichaamsfuncties beter gaan functioneren waardoor u zich fitter zult gaan voelen. U kunt kiezen uit massage van de achterkant van het lichaam, rug en benen of het hele lichaam inclusief de voorkant benen, buik, armen, en optie gezicht en hoofd massage. Bij de massage lig je in je ondergoed op de massage tafel. Je wordt netjes afgedekt met handdoeken. Het te masseren gedeelte wordt vrij gelegd.


De effecten van een ontspanningsmassage:

De voornaamste effecten van de massage zijn:

 • Stimuleren van de doorbloeding waardoor de afvalstoffen in ons lichaam sneller afgevoerd worden;
 • Herstellen van spierspanning en spierkracht;
 • Losmaken van verkrampte spieren;
 • Normaliseren van de spiergevoeligheid;
 • Verbeteren van spier- en huidbeweeglijkheid.
 • Meer geestelijke rust

Een regelmatige massage geeft u meer vitaliteit en een betere gezondheid. Tevens is een ontspanningsmassage een stukje voor uzelf: een moment van rust en bewustwording. Het is heel belangrijk dat u bij de eerste behandeling aangeeft of er bepaalde lichamelijke klachten zijn waarmee ik rekening kan houden. Hierdoor zult u met een tevreden gevoel weer naar buiten stappen.


Ontspannen en Soepel lichaam

Een ontspanningsmassage kan uiteraard ook werken zonder dat je fysieke klachten hebt. Naast de reeds vernoemde voordelen, zorgt een ontspanningsmassage namelijk ook voor het herstel van het zelf genezend vermogen van ons lichaam. Tijdens een ontspanningsmassage vloeien spanningen die in voorbije periode werden opgebouwd weg en komt de geest tot rust. De massage werkt ook preventief en zorgt dat stress en vervelende situaties makkelijker los gelaten kunnen worden en niet opgeslagen worden in het lichaam.

Soms leert zo’n massage ons dat spieren strakker, vaster en harder aanvoelen dan we zelf beseffen. Dat is dan vaak weer het gevolg van het langdurig belasten van steeds dezelfde spieren of spiergroepen, van lange tijd aanhouden van dezelfde houding, bijvoorbeeld door kantoorwerk of veel in de auto zitten.

Tijdens een  ontspanningsmassage wordt extra aandacht aan deze spiergroepen besteed. Vaak ervaar je na een eerste behandeling al een opmerkelijke verbetering.


Hoe verloopt een ontspanningsmassage

Tijdens een ontspanningsmassage lig je zowel op je rug als op je buik. De masseur maakt tijdens het masseren gebruik van verschillende technieken, zoals:

 • Strijkbewegingen
 • Kloppen
 • Schudden
 • Kneden
 • Vibreren

Al deze bewegingen zorgen vooral voor ontspanning en rust voor lichaam en geest. De druk kan tijdens de massage, op verzoek van de gast, altijd aangepast worden naar persoonlijke wensen. Ook kunnen voorafgaand aan de massage klachten, aandachtspunten besproken worden.

Het is altijd belangrijk om de masseur op de hoogte te stellen van zwangerschap, ondergane operaties of blessures.

Meer informatie over de massages? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen voor een persoonlijk advies. 

Meerdere mogelijkheden met Massage-Purmerend
(onderdeel van deaanhuismasseur.nl)


Neem hier onder contact met ons op voor een afspraak of meer informatie.